figowe smaki

Wpis

sobota, 03 października 2009

Gruszki w bursztynowej pajęczynie

.

.

Gruszki obrać, zostawiając ogonki.

Wodę zagotować z cukrem, kawałkiem cynamonu i goździkami, włożyć do niej gruszki i gotować je do miękkości.

Karmel - kilka łyżeczek cukru wsypać na patelnię, ogrzewać aż się rozpuści i zrobi bursztynowy.

Lekko ostudzonym karmelem ozdobić gruszki.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 03 października 2009 20:04

Komentarze

Dodaj komentarz

  • blue_megi napisał(a) komentarz datowany na 2009/10/05 12:05:10:

    wyglądają bosko !!! :) pozdrawiam :)

  • urbanska_anna napisał(a) komentarz datowany na 2009/10/06 10:44:37:

    WOW, naprawdę robi wrażenie, spróbuję z tym karmelem - ale mam wrażenie, że to dość skomplikowana sprawa.

  • Gość humcia napisał(a) z *.dsl.bell.ca komentarz datowany na 2012/10/31 03:02:51:

    ale Ty jestes utalentowana!!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl