figowe smaki

Wpis

piątek, 14 maja 2010

Sałatka ze szparagów

.
.

Pęczek białych szparagów obieramy, odkrawamy końce i  gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Po ostudzeniu kroimy je.
Sałatę lodową rwiemy na  kawałki.
Ogórek zielony szatkujemy na krążki. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki.
Koperek i natkę pietruszki siekamy.
Z oliwy, octu winnego, soku z cytryny, soli pieprzu robimy sos. Dodajemy do niego posiekaną zieleninę i polewamy nim wymieszane warzywa.
 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 14 maja 2010 06:11

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mydelicious napisał(a) komentarz datowany na 2010/05/14 11:26:03:

    mmm w sam raz na podwieczorek :) piękne kolory, na przekór tym za oknami :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Kontakt: figmara@gazeta.pl