figowe smaki

Wpis

środa, 29 września 2010

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

Marchewkę obrać,  pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju.

Oczyszczone pieczarki, pokroić w plasterki i dodać do marchwi.

Podsmażyć, oprószyć mąką. Stale  mieszając dodać bulion i gotować ok. pół. godziny.

Do mięsa mielonego dodać bułkę, jajko, sól i pieprz.  Zrobić małe pulpeciki.

Obsmażyć je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.

Do  sosu z pieczarek dodać starty żółty ser i podgrzać, aż całkowicie się rozpuści i wtedy dodać  do niego pulpeciki.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 29 września 2010 06:15

Komentarze

Dodaj komentarz

  • lashqueen napisał(a) komentarz datowany na 2010/09/29 18:09:34:

    Uwielbiam mięsne kuleczki. Zazwyczaj robię je w sosie pomidorowym - moim ulubionym, ale będę musiała zrobić je kiedyś z grzybowym. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz