figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 06 grudnia 2010

Ryż curry z gruszkami i piersią indyczą

 
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
10 dag piersi indyczej  pokroić w kostkę.
1/2 gruszki  pokroić w kostkę.
Mięso usmażyć na oleju, przyprawić 2-3 łyżeczkami curry, solą i pierzem.
Do mięsa dodać ugotowany ryż, kawałki gruszki i 5-6 łyżek rosołu.
Gotować 3-4 minuty.
Pomarańczę wyfiletować i dodać jej cząstki do ryżu.
Posypać posiekanym szczypiorkiem.
 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 06 grudnia 2010 05:03

Komentarze

Dodaj komentarz

  • mikimama napisał(a) komentarz datowany na 2010/12/06 07:57:18:

    Zapowiada się wspaniale :)

  • kulinarnespotkania napisał(a) komentarz datowany na 2010/12/06 15:43:12:

    podoba mi sie zestawienie tych smakow:)

  • eve3.0 napisał(a) komentarz datowany na 2010/12/06 20:02:05:

    cudowne połączenie :)
    i ta gruszka pewnie tak fajnie chrupie!

    pozdrawiam ciepło!

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2010/12/06 22:02:38:

    ciekawe połączenie curry i gruszek, chociaż za tą przyprawą specjalnie nie przepadam.
    ale połączenie dośc interesujące ;]

  • figmara napisał(a) komentarz datowany na 2010/12/06 22:11:07:

    Też za bardzo nie przepadałam za curry, ale widocznie smak podlega też ewolucji :D
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz