figowe smaki

Wpis

niedziela, 02 stycznia 2011

Pier¶ z indyka z sosem curry

 

25 dag piersi z indyka

olej do smażenia

1/2 cebuli

ok. 1/4 l  ¶mietanki

curry, pieprz, sól

pomidorki cherry

penne

Makaron ugotować al dente.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i obsmażyć. Posypać curry,  zalać ¶mietank±, dodać sól i pieprz. Dusić razem kilka minut, aż sos zgęstnieje.

Przed podaniem do mięsa dodać  pokrojone pomidorki.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 02 stycznia 2011 09:52

Komentarze

Dodaj komentarz

  • panna_malwinna napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/02 10:04:03:

    wygl±da bardzo apetycznie. zamiast ¶mietanki dałabym tylko mleko kokosowe;)

  • figmara napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/02 10:18:30:

    Niestety zestawu curry + mleko kokosowe nie toleruję :DDD
    Pozdrawiam w Nowym Roku :)

  • kasiaaaa24 napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/02 10:50:23:

    Uwielbiam curry i nawet wczoraj było u mnie na obiad, ale z kurczakiem :) Pyszno¶ci :)

    Pozdrawiam ciepło i życzę smakowitego roku :)

  • majanaboxing napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/02 11:14:13:

    Mniam, zapowiada sie bardzo pysznie!:)

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/03 06:59:24:

    hmmm...
    obiad jak się patrzy!

  • justmydelicious napisał(a) komentarz datowany na 2011/01/03 14:11:50:

    piękne, wiosenne barwy

Dodaj komentarz