figowe smaki

Wpis

wtorek, 08 listopada 2011

Zupa grzybowa z gorgonzolą

.

.

Garść suszonych grzybów opłukać i namoczyć na noc w wodzie.

Następnego dnia ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić .

Cebulę pokroić w kostkę,  zeszklić na oleju, dodać grzyby i  cały czas mieszając chwilę razem  dusić.

Grzyby dodać do wywaru warzywnego. Doprawić solą , pieprzem.

Zupę zmiksować melakserem, zagęścić mąką , dodać śmietanę 30 % i już na talerzu kawałki gorgonzoli.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 08 listopada 2011 06:24

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl