figowe smaki

Wpis

wtorek, 20 marca 2012

Rolada z piersi indyka z papryką

 

Pierś z indyka umyć, osuszyć, ściąć  polędwiczkę, wyrównać płat mięsa tak aby był płaski.

Przykryć folią i  rozbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.

Polędwiczkę i ścinki mięsa  zmielić (melakserem).

Do mielonego mięsa dodać łyżkę masła, łyżkę bułki tartej , małe jajko, sól, pieprz, posiekaną  natkę pietruszki i 2 zmiażdżone  ząbki  czosnku.

Masę mięsną dobrze wyrobić.

Z żółtej i czerwonej papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroić wzdłuż na słupki.

Na rozbitym płacie mięsa ułożyć warstwę  mięsa mielonego, a na nim słupki papryki.

Mięso zwinąć ściśle, związać bawełnianym sznurkiem.

W brytfannie rozgrzać olej, obsmażyć na nim  pokrojoną w piórka cebulę i ze wszystkich stron roladę. Podlać bulionem, przykryć i wstawić do piekarnika na ok 1 godzinę.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 20 marca 2012 05:23

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Kontakt: figmara@gazeta.pl