figowe smaki

Wpis

niedziela, 27 maja 2012

Kokosowy krem mascarpone z ananasem

 .

.

ok. 10 dag ciasteczek amaretti

świeży ananas

25 dag mascarpone

15 dag jogurtu naturalnego

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki cukru pudru (ilość można zmienić wg gustu)

150 ml mleka kokosowego

4 łyżki rumu

 .

Ciasteczka położyć na dnie pucharków, kilka zostawić do dekoracji.

Ananas obrać, pokroić na kawałki i położyć na ciasteczkach.

Mascarpone wymieszać z jogurtem, cukrem, sokiem z cytryny, mlekiem kokosowym i utrzeć na krem. Na koniec dodać rum.

Krem wyłożyć do pucharków. Ozdobić kawałkami ananasa i ciasteczkami. Schłodzić w lodówce.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 27 maja 2012 06:48

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ugotujmy napisał(a) komentarz datowany na 2012/05/27 08:47:36:

    moja siostra - wielbicielka kokosów, byłaby zachwycona gdybym zrobiła jej taki krem..:-)

Dodaj komentarz