figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 11 czerwca 2012

Polędwica wieprzowa z brzoskwiniami

Polędwicę wieprzową opłukać , osuszyć, posolić.

Przygotować marynatę:

po jednej łyżeczce pokruszonych  ziaren  czarnego i czerwonego pieprzu,

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka miodu

Składniki marynaty dobrze wymieszać  i rozprowadzić ją na  mięsie.

 

 

 

Polędwicę ponacinać co 2 cm tak aby utworzyły się kieszonki

Kieszonki również posmarować zalewą.

Mięso  przykryć i  odstawić aby  przeszło przyprawami. Najlepiej na kilka godzin.

 

W nacięcia  na polędwicy włożyć kawałki brzoskwiń.

Mięso  dobrze jest ściągnąć  wzdłuż bawełnianą nicią, aby podczas pieczenia   zachowało kształt.

Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w piórka, a następnie zrumienić ze wszystkich stron mięso.

Podlać wodą, lub bulionem , przykryć i dusić  do miękkości.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 11 czerwca 2012 05:38

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wiosenka27 napisał(a) komentarz datowany na 2012/06/11 06:12:09:

    Cóż za wspaniałości:)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl