figowe smaki

Wpis

środa, 13 czerwca 2012

Sałatka ze szparagów i szynki serrano

 

 .

 

 

25 dag zielonych szparagów

kilka plasterków szynki serrano

pomidor

pól ogórka

listki bazylii

Sos:

3 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

posiekane listki bazylii

.

 

Szparagi obrać, gotować  w osolonej wodzie przez 5 min.Następnie zblanszować  je i pokroić na  kawałki.

Pomidor pokroić na ósemki.

Liście bazylii pokroić.

Ogórek pokroić w  krążki.

Warzywa wymieszać, ułożyć  wraz z plastrami szynki na talerzu, polać sosem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 13 czerwca 2012 05:45