figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 25 czerwca 2012

Zupa z łososiem i szparagami

.

.

2 dzwonki łososia

25 dag  szparagów

2-3 ziemniaki

1 marchew

pół pora

koperek

sól, pieprz

2 liście laurowe, ziele angielskie

śmietanka

0,75 l bulionu warzywnego

.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę.

Szparagi obrać, umyć pokroić na centymetrowe kawałki.

Marchew obrać , umyć, pokroić na cienkie plasterki.

Białą część pora  umyć, pokroić w plasterki.

Bulion zagotować, dodać do niego liście laurowe,  ziele angielskie, pieprz i warzywa.

Po 10 min dodać łososia.

Kiedy warzywa będą miękkie, zupę doprawić solą, pieprzem oraz dodać śmietankę i koperek.

Łososia wyjąć i podzielić na kawałki. Ułożyć na talerzach i zalać zupą.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 25 czerwca 2012 05:38

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl