figowe smaki

Wpis

czwartek, 19 lipca 2012

Piersi z kurczaka z bakłażanem

2 piersi  z kurczaka

1 mały bakłażan

cebula

2 ząbki czosnku

1 puszka pomidorów pelati

oliwki

sól, pieprz, bazylia

1 łyżka utartego parmezanu

 

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.

Cebule i czosnek pokroić, zeszklić na oleju, dodać mięso.

Bakłażan umyć, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Chwilę razem podsmażyć, a następnie dodać pomidory, sól, pieprz do smaku oraz pokrojone oliwki.

Dusić  razem 20 min.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 19 lipca 2012 06:36

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Olga napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/05/26 21:33:04:

    Robię to już 3 dzień z rzędu. Tylko kurczaka zamieniłam na indyka... po prostu palce lizać!!!

  • figmara napisał(a) komentarz datowany na 2013/05/27 08:38:26:

    Milo, że Ci smakuje, ale obawiam się, że w końcu Ci się znudzi :DD
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl