figowe smaki

Wpis

czwartek, 17 stycznia 2013

Placek drożdżowy z makiem, brzoskwiniami i ciasteczkami Amaretti

.

.

Na małą blaszkę:

Ciasto drożdżowe (wyciągnięte z zamrażalnika) zrobione według przepisu:

http://figowesmaki.blox.pl/2013/01/Ciasto-drozdzowe-z-masa-marcepanowa.html

.

.

.

Na wierzch ciasta:

0,5  małej puszki masy makowej Helio (ok. 150 g)

3-4 połówki brzoskwiń z puszki

kilkanaście ciasteczek Amaretti

Brzoskwinie pokroić  w plasterki.

.

Masę makową, plasterki brzoskwiń i ciasteczka ułożyć na cieście.

Ciasto odstawić do wyrośnięcia , a potem piec jak zwykle w dobrze nagrzanym piekarniku ok. pół godziny.

.


Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 17 stycznia 2013 09:18

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość gin napisał(a) z *.flatrate.dk komentarz datowany na 2013/01/18 17:30:06:

    Bardzo ciekawy pomysł :)

Dodaj komentarz