figowe smaki

Wpis

czwartek, 18 kwietnia 2013

Marchew w marynacie z oregano

 .

.

50 dag marchwi

2 ząbki czosnku

zielone oregano

6 łyżek oliwy

4 łyżki octu balsamicznego

sól

pieprz

1 łyżeczka mielonego anyżu gwiaździstego

1 łyżeczka słodkiej papryki

 .

.

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki (0,5 cm).

Marchew ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić.

Czosnek obrać, drobno pokroić.

Listki oregano posiekać.

Oliwę, ocet, oregano, czosnek sól, pieprz, paprykę i anyż wymieszać.

Powstałą marynatą polać marchew. Odstawić na 2 godziny.

 

 

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 18 kwietnia 2013 05:28

Komentarze

Dodaj komentarz

  • alohaskarbie napisał(a) komentarz datowany na 2013/04/18 08:51:22:

    Marchewka w innej postaci niż standardowa z gorszkiem bardzo mnie cieszy, pewnie dlatego, że nie lubie groszku :) Wygląda apetycznie! Ja często robię marchewkę gotowaną z cebulą, miodem i chilli, i też jest good :)

  • Gość Zielona strona Flinstona napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2013/04/18 11:36:17:

    mmm, uwielbiam takie marcheweczki z mięsem...:))))

Dodaj komentarz