figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 10 czerwca 2013

Łosoś z chili i ziołami

 .

.


2 filety z łososia

1 papryczka chili

1 łyżka posiekanych listków bazylii

1 łyżeczka posiekanego tymianku

1 łyżeczka posiekanego oregano

1 łyżeczka posiekanego imbiru

1 posiekany ząbek czosnku

1 łyżka oleju

sok z cytryny

sól, pieprz

 .

.

 .

..

Z filetów usunąć skórę, opłukać je, osuszyć , skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem.

Chili przekroić na pól, usunąć pestki, opłukać i drobno pokroić.

Papryczkę, imbir, czosnek  i zioła wymieszać, dodać olej.

Ryby natrzeć  sosem i odstawić na godzinę.

Filety ułożyć na pergaminie i  gotować na parze przez 10 -15 min.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 10 czerwca 2013 05:47

Komentarze

Dodaj komentarz

  • karmel-itka napisał(a) komentarz datowany na 2013/06/10 06:54:22:

    uwielbiam łososia, a Twój to istna poezja!

Dodaj komentarz