figowe smaki

Wpis

piątek, 28 czerwca 2013

Pierogi z soczewicą

 .

.

Farsz:

.

1/2 szklanki zielonej soczewicy

1 żółtko

pieprz, sól, majeranek

 .

.

Soczewicę opłukać, namoczyć na jedną godzinę, a następnie ugotować w osolonej wodzie.

Kiedy soczewica ostygnie  odcedzić ją  i pognieść widelcem.

Dodać  żółtko, sól, pieprz i majeranek do smaku.

Farszem nadziewać pierogi i ugotować w osolonej wodzie.

Pierogi po ugotowaniu polać stopionym masłem z pieprzem.

 .

.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 28 czerwca 2013 05:36

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Inspirowane Smakiem napisał(a) z *.neoplus.adsl.tpnet.pl komentarz datowany na 2013/06/28 06:05:51:

    Wyglądają super, chociaż przyznam, że pierogów z soczewicą nie lubię. :)

  • Gość kuchenny bałagan napisał(a) z *.dynamic.chello.pl komentarz datowany na 2013/06/28 08:45:06:

    zgrabniutkie :)

  • malwinkanr1 napisał(a) komentarz datowany na 2013/06/28 11:40:25:

    Piękne pierożki, apetyczne! :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl