figowe smaki

Wpis

środa, 12 czerwca 2013

Sałatka z roszponki, awokado, zielonych szparagów i kurczaka

 

.

.

3 polędwiczki z kurczaka

0,5 pęczka zielonych szparagów

2 garście roszponki

0,5 czerwonej papryki

1 awokado

2 łyżki oleju

sól, pieprz, słodka papryka

sok z cytryny

 .

.

Polędwiczki opłukać , osuszyć, pokroić w paseczki, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką.

Odstawić na pół godziny i upiec na oleju.

Szparagi obrać, opłukać, ugotować na parze, a po ostudzeniu pokroić na kawałki.

Roszponkę opłukać , osuszyć.

Paprykę pokroić w paski.

Awokado   przekroić na pół, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, pokroić.

Roszponkę, paprykę, awokado, szparagi wymieszać, skropić sokiem z cytryny i olejem, posypać solą  i dodać mięso.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 12 czerwca 2013 06:06

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl