figowe smaki

Wpis

sobota, 11 stycznia 2014

Polędwiczki wieprzowe z bakłażanem i papryką

 .

.


1 polędwica wieprzowa

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

1 mały lub połowa większego bakłażana

2 szalotki

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka czerwonej pasty curry

sól, pieprz

olej do smażenia

 

Polędwicę opłukać, osuszyć, pokroić na plastry.

Z papryk usunąć gniazda nasienne, opłukać, pokroić w paski.

Bakłażan opłukać, pokroić w plastry, a następnie w kostkę.

Cebulkę pokroić w krążki.

Mięso oprószyć solą i pieprzem, usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni, przełożyć do rondla.

Na tym samym tłuszczu przesmażyć cebulę, paprykę i bakłażana.

Warzywa przełożyć do mięsa. Dodać zmiażdżony czosnek, podlać wodą lub bulionem  i dusić do miękkości. Pod koniec dodać pastę curry, sól, pieprz do smaku.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 11 stycznia 2014 05:51

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl