figowe smaki

Wpis

sobota, 21 czerwca 2014

Marchew z porem w mleku kokosowym

.

.

1 marchew

kawałek pora

200 ml mleka kokosowego

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

po szczypcie pieprzu cayenne i curry

1 łyżka oleju

.

.

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki.

Biała część pora opłukać, pokroić w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku, chwilę smażyć.

Następnie dodać marchew i por. Smażyć razem chwilę, potem   dodać mleko kokosowe i przyprawy.

Dusić aż warzywa będą al dente.

Podawać z ryżem jaśminowym.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
sobota, 21 czerwca 2014 07:17