figowe smaki

Wpis

piątek, 11 lipca 2014

Sałatka ze szparagów, awokado, ziemniaków i wędzonego łososia

 

20 dag zielonych szparagów

3 ugotowane ziemniaki

1 awokado

10 dag wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

1 łyżka oleju

sok z  połowy cytryny

 

Sos:

200 ml jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

posiekany koperek

sól, pieprz

 

Jogurt wymieszać z solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem. 

.


Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować.

Awokado przepołowić, usunąć pestkę , obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny i pokroić.

Ziemniaki pokroić na ćwiartki.

Ostudzone szparagi pokroić na 2-3 cm kawałki.

Szparagi, awokado i ziemniaki wymieszać  z  kawałkami łososia i koperkiem.

Dodać sól, pieprz,  polać sosem jogurtowym.



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 11 lipca 2014 08:03

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl