figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 18 maja 2015

Jabłko duszone z czerwoną cebulą i tymiankiem

.

.

1 kwaśne jabłko (szara reneta)

1 czerwona cebula

o,5 łyżeczki suszonego tymianku

sól, pieprz

.

.

Jabłko obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazdo nasienne.

Cebulę pokroić w półkrążki.

Cebulę posolić,  krótko przesmażyć na suchej patelni, dodać jabłko, pieprz, tymianek, podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 18 maja 2015 08:30

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl