figowe smaki

Wpis

środa, 06 maja 2015

Polędwica marynowana w imbirze i powidłach

 .

.

polędwica wieprzowa

1 ząbek czosnku

1 kawałek imbiru

1 łyżka powideł śliwkowych

sól, pieprz

olej

 .

.

Czosnek i imbir  zmiażdżyć w prasce, wymieszać z powidłami.

Polędwicę opłukać, osuszyć i  ponacinać.

Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować ze wszystkich stron powidłami.

Mięso przykryć i wstawić na noc  do lodówki.

Następnego dnia z mięsa usunąć  powidła.

W brytfannie  rozgrzać olej, obsmażyć na nim ze wszystkich stron polędwicę. Podlać wodą, przykryć  i dusić do miękkości.

 

.

Sos do polędwicy:

2 łyżki chrzanu

1 łyżka powideł śliwkowych

1 łyżka majonezu

sól, pieprz

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 06 maja 2015 08:04

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl