figowe smaki

Wpis

wtorek, 23 czerwca 2015

Dorsz w panierce z pestek z dyni

IMG_29553 .

.

1 płat dorsza

2 łyżki pokruszonych pestek dyni

1 łyżka maki kukurydzianej

jajko

sól, pieprz

sok z cytryny

olej do smażenia

.

 

Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Kawałki ryby moczyć w rozbełtanym jajku, a następnie w dyni wymieszanej z mąką.

Rybę usmażyć na  rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 23 czerwca 2015 09:00

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl