figowe smaki

Wpis

wtorek, 07 lipca 2015

Marchew z brzoskwinią - dodatek do polędwicy

 

.

.

2 marchewki

1 brzoskwinia

100 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

1 ząbek czosnku

0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu

sok z połowy cytryny

1 łyżka oleju ryżowego

.

 

Marchew obrać, opłukać, pokroić na plasterki.

Z brzoskwini usunąć pestkę, pokroić  ją na ósemki.

Olej rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać marchew, przesmażyć.

Do marchwi dolać niewielką ilość wody i dusić.

Następnie  dodać brzoskwinie. Kiedy będą już prawie miękkie, dodać  mleko kokosowe, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 07 lipca 2015 08:00

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl