figowe smaki

Wpis

niedziela, 23 sierpnia 2015

Pstrąg łososiowy z dyniowym ragout

IMG_3260001

 .

.

300 g filetu z pstrąga łososiowego

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżeczka rozmarynu

 .

.

Z ryby osunąć skórę, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem.

Filet ugotować na parze.

 .

.

300 g miąższu z dyni hokkaido

3 gałązki selera naciowego

1 czerwona papryka

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka suszonej bazylii

2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

olej

 .

.

Dynię pokroić w kostkę.

Seler naciowy pokroić w talarki.

Paprykę, przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić na kawałki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę pokrojoną w piórka.

Następnie dodać seler i  paprykę. Warzywa przesmażyć, dodać dynię, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, pieprz i zioła. Podlać niewielką ilością wody i dusić warzywa, aż będą prawie miękkie. Wtedy dodać przecier pomidorowy.

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 23 sierpnia 2015 09:41

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl