figowe smaki

Wpis

środa, 22 czerwca 2016

Zupa ze szparagów i ziemniaków

IMG_0129

 

 

150 g białych szparagów

150 g zielonych szparagów

2 ziemniaki

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

szczypta chili

posiekany koperek

150 ml śmietanki 30%

 

Białe szparagi obrać, z  zielonych odciąć twardą końcówkę, opłukać, pokroić.

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.

Warzywa zalać 500 ml wody, dodać sól, pieprz  i gotować do miękkości.

Pod koniec do zupy dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i chili.

Do gotowej zupy dodać śmietanę, a na talerzu posypać posiekanym koperkiem.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 22 czerwca 2016 08:24

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl