figowe smaki

Wpis

środa, 09 listopada 2016

Curry warzywne z ziemniakami, dynią, papryką i zielonym groszkiem

IMG_0545

 

 

2-3 ziemniaki

kawałek dyni piżmowej

1 czerwona papryka

1 czerwona cebula

kawałek pora

200 ml mleka kokosowego

ok. szklanki mrożonego groszku zielonego

0,5 łyżeczki ziaren kolendry

0,5 łyżeczki kuminu

0,5 łyżeczki kurkumy

0,5 malej łyżeczki  chili

sól, pieprz

olej do podsmażenia warzyw

 

Przyprawy  uprażyć na suchej patelni, a następnie  utłuc je w moździerzu.

Cebulę i por pokroić w piórka.

Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić  ją w paseczki.

Ziemniaki i dynię obrać, pokroić w dość dużą kostkę.

W garnku  rozgrzać olej podsmażyć na nim ziemniaki i dynię, dodać cebulę, por, paprykę, mleko kokosowe i przyprawy.

Warzywa gotować do miękkości, pod koniec dodać zielony groszek.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 09 listopada 2016 10:03

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl