figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 13 lutego 2017

Łosoś nadziewany farszem z oliwek, suszonych pomidorów i anchois

IMG_0849

 

 

200 g filetów z łososia (bez skóry)

6 czarnych oliwek

2-3 płaty suszonych pomidorów w oliwie

1 ząbek czosnku

2 fileciki anchois

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka oleju

1 łyżka utartego sera grana padano

 

Rybę podzielić na dwa kawałki.

Każdy z nich nadciąć wzdłuż tak aby powstała kieszeń na farsz.

Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Oliwki, pomidory, anchois i czosnek drobno posiekać i wymieszać.

Farsz nałożyć w filety, a ich wierzch skropić olejem i posypać serem.

Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 C i zapiekać  15 min.

 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 13 lutego 2017 08:18

Komentarze

Dodaj komentarz

  • candida_albicans napisał(a) komentarz datowany na 2017/02/16 03:41:06:

    Interesujacy wpis...sledze bloga od jakiegos czasu i czekam na kolejne posty...

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl