figowe smaki

Wpis

piątek, 17 lutego 2017

Warzywny miszmasz

IMG_0876

 

0,5 bakłażana

2 łodygi selera naciowego

0,5 cukinii

biała część pora

0,5 czerwonej papryki

1 puszka czerwonej fasolki

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka czerwonej papryki

1 -2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżka oleju

 

 

Fasolę odcedzić i opłukać na sitku.

Wszystkie warzywa opłukać i pokroić.

W garnku rozgrzać olej, przesmażyć na nim warzywa. Następnie dodać do nich niewielką ilość wody, przyprawy i dusić do miękkości.

Pod koniec dodać fasolę i przecier pomidorowy.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 17 lutego 2017 08:23

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl