figowe smaki

Wpis

środa, 08 lutego 2017

Zupa z dyni i groszku

 

0,5 dyni piżmowej

0,5 cebuli

1 ząbek czosnku

1 łyżka masła klarowanego

1 szklanka groszku mrożonego

1 łyżka przecieru pomidorowego

100 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki papryki Pul Biber

0,5 łyżeczki cząbru

 

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić.

Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na maśle.

W garnku zagotować 300 ml wody, dodać dynię, cebulę i czosnek.

Kiedy dynia będzie już miękka, zmiksować ją.

Do zupy dodać sól, pieprz, zielony groszek , przecier pomidorowy, paprykę i cząber. Ponownie ją zagotować, a pod koniec dodać mleko kokosowe.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 08 lutego 2017 09:20

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl