figowe smaki

Wpis

wtorek, 14 marca 2017

Ciecierzyca z porem i selerem

IMG_0943

 

1 puszka ciecierzycy (400 g)

biała część pora

1 cebula

3 łodygi selera naciowego

1-2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tymianku

0,5 łyżeczki  papryki wędzonej

0,5 łyżeczki papryki pul biber

2 łyżki oleju

 

Ciecierzycę odcedzić i opłukać na sitku.

Cebulę i por pokroić w krążki.

Seler pokroić dość cienko w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, por i seler.

Następnie dodać ciecierzycę i przyprawy, niewielką ilość wody i wszystko dusić ok. 5 min.

Do uduszonych warzyw dodać przecier pomidorowy. Chwilę podsmażyć aby odparować nadmiar wody.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 14 marca 2017 08:02

Komentarze

Dodaj komentarz

  • ervisha napisał(a) komentarz datowany na 2017/03/14 08:26:01:

    Proste a jakie smaczne ;)

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/03/14 18:11:05:

    Bardzo lubię ciecierzycę. Fajnie spróbować ją z czymś innym niż zwykle

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl