figowe smaki

Wpis

czwartek, 02 marca 2017

Zupa z ciecierzycy z kuskusem

IMG_0916

 

 

1 puszka ciecierzycy (400g)

1 marchew

1 pietruszka

kawałek selera

kawałek pora

2 ziemniaki

4 łyżki kuskusu

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tymianku

0,5 łyżeczki papryki Pul Biber

ziele angielskie

1 mała cebula

1 łyżka oleju

posiekana zielona pietruszka

 

Warzywa obrać, opłukać.

Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę pokroić na większe kawałki.

Warzywa  zalać 1 litrem wody, dodać sól i przyprawy, gotować do miękkości.

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Kiedy warzywa będą już prawie miękkie do zupy dodać odcedzoną ciecierzycę, przesmażoną cebulę i kuskus.

Do gotowej zupy dodać posiekaną natkę pietruszki.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 02 marca 2017 08:28

Komentarze

Dodaj komentarz

  • pieguskowakuchnia napisał(a) komentarz datowany na 2017/03/02 12:21:21:

    ta zupa musi być smaczna! :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl