figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 29 maja 2017

Bigos z kapusty włoskiej i bakłażana

IMG_1058

 

 

0,5 kapusty włoskiej

1 bakłażan

1 cebula

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

1 liść laurowy

1 łyżeczka kminku

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól, pieprz

Kapustę poszatkować.

Bakłażan  pokroić w kostkę.

W garnku  rozgrzać olej, przesmażyć na nim bakłażana, dodać kapustę, chwilę smażyć  razem.

Następnie warzywa podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, liść laurowy,  kminek i paprykę,  dusić do miękkości.

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać razem z przecierem pomidorowym do kapusty i bakłażana.

Chwilę jeszcze razem pogotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 29 maja 2017 08:11

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl