figowe smaki

Wpis

wtorek, 30 maja 2017

Kasza gryczana ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

IMG_1079

 

1 szklana ugotowanej białej kaszy gryczanej

ok. 100 g młodych li¶ci szpinaku

2-3  pomidory suszone  (w oliwie)

1 z±bek czosnku

0,5 cebuli

sól, pieprz

1-2 łyżki oleju

 

Li¶cie szpinaku opłukać, usun±ć ogonki, osuszyć.

Pomidory pokroić.

Cebulę i czosnek  pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać w garnku, zeszklić na nim cebulę i czosnek.

Następnie dodać szpinak i  suszone pomidory.

Kiedy szpinak "zwiędnie" dodać do niego kaszę, wymieszać i  chwilę razem smażyć. Na koniec doprawić sol± i pieprzem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 30 maja 2017 08:25

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/05/30 14:17:50:

    Kasza lubię z dobrymi dodatkami i już wiem, że w tym wydaniu na pewno mi zasmakuje :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl