figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 22 maja 2017

Zielone szparagi z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym

IMG_1052

 

200 g zielonych szparagów

150 ml mleka kokosowego

2 łyżki masła orzechowego

1 z±bek czosnku

sól, chili

 

Ze szparagów usun±ć twarde końcówki.

Szparagi opłukać i pokroić na 3-4 cm kawałki.

W garnuszku zagotować mleko kokosowe, dodać masło orzechowe, sól i chili.

W mleku udusić szparagi, tak aby były al dente, dodać zmiażdżony z±bek czosnku, doprawić do smaku sol±.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 22 maja 2017 10:28

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl