figowe smaki

Wpis

czwartek, 01 czerwca 2017

Gołąbki z łososiem

IMG_1040

 

 

150 g łososia

4-6 liści kapusty włoskiej

1  szalotka

2 łyżki posiekanego zielonego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

 

 

Rybę opłukać, osuszyć,  podzielić na tyle kawałków ile będzie gołąbków.

Kawałki ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i posypać koperkiem.

Liście kapusty sparzyć we wrzącej osolonej wodzie. Ostudzić, a następnie  usunąć z nich zgrubienia.

W każdy  liść zawinąć jak najściślej  kawałek ryby. Aby podczas duszenia gołąbki  nie rozpadły się najlepiej związać je bawełnianą nitką.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na rozgrzanym oleju, dodać gołąbki i obsmażyć je krótko z obu stron.

Gołąbki podlać niewielką ilością osolonej wody lub bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta będzie miękka.

Pod koniec do sosu dodać przecier pomidorowy

 

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 01 czerwca 2017 08:39

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl