figowe smaki

Wpis

czwartek, 01 czerwca 2017

Goł±bki z łososiem

IMG_1040

 

 

150 g łososia

4-6 li¶ci kapusty włoskiej

1  szalotka

2 łyżki posiekanego zielonego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

 

 

Rybę opłukać, osuszyć,  podzielić na tyle kawałków ile będzie goł±bków.

Kawałki ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć sol±, pieprzem i posypać koperkiem.

Li¶cie kapusty sparzyć we wrz±cej osolonej wodzie. Ostudzić, a następnie  usun±ć z nich zgrubienia.

W każdy  li¶ć zawin±ć jak naj¶ci¶lej  kawałek ryby. Aby podczas duszenia goł±bki  nie rozpadły się najlepiej zwi±zać je bawełnian± nitk±.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić j± na rozgrzanym oleju, dodać goł±bki i obsmażyć je krótko z obu stron.

Goł±bki podlać niewielk± ilo¶ci± osolonej wody lub bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta będzie miękka.

Pod koniec dodać przecier pomidorowy.

Pod koniec do sosu dodać przecier pomidorowy

 

 



Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 01 czerwca 2017 08:39

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Amigdalina dowiedz się więcej!

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl