figowe smaki

Wpis

piątek, 07 lipca 2017

Deser z jogurtu z marcepanem pistacjowym i brzoskwiniami

IMG_1128

 

2 kubki jogurtu greckiego po 220 g

100 g marcepanu pistacjowego

2 twarde brzoskwinie

50 ml wody

Brzoskwinię opłukać,  pokroić w cienkie plasterki.

Marcepan rozdrobnić, zalać wodą i gotować aż się rozpuści.

Do masy marcepanowej dodać pokrojone plasterki brzoskwini i krótko je gotować.

Zimny jogurt wyłożyć  warstwami do pucharków. Na każdą warstwę jogurtu wyłożyć część masy marcepanowej i brzoskwinie.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 07 lipca 2017 08:07

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/07 19:32:41:

    Bardzo ciekawy i jak pięknie wygląda :) Smak z pewnością niebiański

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl