figowe smaki

Wpis

czwartek, 20 lipca 2017

Goł±bki z łososiem i ryżem

IMG_1038

 

150 g łososia

1 szklanka ugotowanego ryżu

4-6 li¶ci kapusty włoskiej

1 małe jajko

1  szalotka

2 łyżki posiekanego zielonego koperku

sól, pieprz

sok z cytryny

2 łyżki przecieru pomidorowego

olej

 

 

Rybę opłukać, osuszyć,  skropić sokiem z cytryny, oprószyć sol±, pieprzem.

Rybę ugotować na parze, podzielić na mniejsze kawałki, a następnie wymieszać z ryżem, jajkiem i koperkiem. Doprawić do smaku sol± i pieprzem.

Li¶cie kapusty sparzyć we wrz±cej osolonej wodzie. Ostudzić, a następnie  usun±ć z nich zgrubienia.

W każdy  li¶ć zawin±ć porcję ryżu z ryb±. Aby podczas duszenia goł±bki  nie rozpadły się najlepiej zwi±zać je bawełnian± nitk±.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić j± na rozgrzanym oleju, dodać goł±bki i obsmażyć je krótko z obu stron.

Goł±bki podlać niewielk± ilo¶ci± osolonej wody lub bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta będzie miękka.

Pod koniec do sosu dodać przecier pomidorowy.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 20 lipca 2017 08:06

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/23 09:08:05:

    Wspaniała alternatywa dla tradycyjnych goł±bków :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl