figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 17 lipca 2017

Halibut zapiekany z kurkami i porem

IMG_1169

 1 filet z halibuta

100 g kurek

0,5 cebuli

kawałek pora

sól, pieprz

sok z cytryny

1 łyżka masła klarowanego

100 ml śmietany 30%

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

 

Filet opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Kurki oczyścić, opłukać.

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać kurki i smażyć je przez 10 min. Na koniec kurki doprawić do smaku solą i pieprzem.

Por pokroić w krążki.

Do śmietany dodać por,  sól i pieprz do smaku .

W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, na niej położyć kurki, wlać śmietankę wymieszaną z porem.

Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp 180° C i zapiekać ok. 30 min.

Po wyjęciu z piekarnika rybę posypać posiekaną natką pietruszki.

 

 

 

IMG_1172

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 17 lipca 2017 08:46

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl