figowe smaki

Wpis

środa, 12 lipca 2017

Kasza gryczana z pul biber

IMG_1117

 

1 szklanka białej kaszy gryczanej

2 szklanki wody lub bulionu warzywnego

sól

1 cebula

2 łyżki oleju

1 łyżeczka pul biber

Kaszę opłukać na sitku.

Cebulę pokroić w kostkę.

W garnuszku zagotować osoloną wodę lub bulion.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać kaszę i  pul biber.

Kaszę przesmażyć mieszając, a następnie wsypać ją do gotującej się wody.

Kasza powinna gotować się aż wchłonie wodę.

Garnuszek z kaszą przykryć i schować "pod kocyk" aby doszła.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
środa, 12 lipca 2017 08:24

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl