figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 31 lipca 2017

Kotleciki z fasoli Jaś

IMG_11851 

 

 

2 szklanki ugotowanej fasoli Jaś

1 jajko

1 cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki  posiekanych listków bazylii

olej

sól, pieprz

kaszka kukurydziana do obtoczenia kotlecików

 

Fasolę podusić widelcem.

Cebulę pokroić  w kostkę, zeszklić na  2 łyżkach rozgrzanego oleju.

Do fasoli dodać jajko, cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku, posiekaną bazylię, sól i pieprz.

Masę dobrze wymieszać, uformować z niej okrągłe kotleciki, obtoczyć je w kaszce kukurydzianej.

Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju.

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 31 lipca 2017 13:50

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl