figowe smaki

Wpis

piątek, 14 lipca 2017

Kotlety z bakłażana

IMG_1161

 

1 mały bakłażan

100 g sera feta

1 ząbek czosnku

0,5 cebuli

0,5 suchej bułki

1 jajko

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

bułka tarta

olej

sól, pieprz

 

Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć go na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Do bakłażana dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz  i posiekaną natkę pietruszki.

Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy rozmięknie dobrze ją odcisnąć.

Bułkę i jajko dodać do bakłażana, dobrze wymieszać.

Do masy dodać pokrojoną fetę.

Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i piec  z obu stron na rozgrzanym oleju.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 14 lipca 2017 08:19

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl