figowe smaki

Wpis

piątek, 21 lipca 2017

Mus z wiśni i białego sera

IMG_1153

 

150 g białego chudego sera

1 szklanka wiśni bez pestek

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

2 łyżki erytrolu

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

50 ml wody

Połowę wiśni zagotować w wodzie. Dodać 1 łyżkę erytrolu i rozmaryn, a potem wiśnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.

Ser i resztę wiśni zmiksować z erytrolem.

Masę serową wyłożyć do pucharka, a na jej wierzch wiśnie i zagęszczony sok.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
piątek, 21 lipca 2017 08:34

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Horeca napisał(a) z *.dynamic.gprs.plus.pl komentarz datowany na 2017/07/21 10:45:05:

    Wiśnie to jedne z najlepszych owoców, jakie można spotkać w Polsce! Kojarzą się z dzieciństwem i wieczną, nierówną walką z czereśniami. Przepis genialny - idealne połączenie, które może dać naprawdę ciekawy efekt. ;)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl