figowe smaki

Wpis

niedziela, 02 lipca 2017

Naleśniki z nadzieniem truskawkowo-serowym

IMG_1115

 

1 jajko

0,5 szklanki mleka

3 łyżki zimnej wody

3-4 łyżki pszennej mąki

szczypta soli

masło klarowane do smażenia naleśników

100 g białego chudego sera

2 łyżki erytrolu

kilka truskawek

 

Jajko ubić z mlekiem i wodą.

Do masy jajecznej dodać mąkę i sól, dobrze wszystko  zmiksować.

Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny aby odpoczęło.

 

Truskawki, erytrol i ser zmiksować dokładnie blenderem na gładką masę.

Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Z tych proporcji powinno wyjść 6 naleśników.

Na naleśniki nałożyć masę serową, zwinąć je w chusteczkę i opiec  z obu stron na rozgrzanym maśle.

Gotowe naleśniki udekorować masą serowo-truskawkową i pokrojonymi truskawkami.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 02 lipca 2017 09:16

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/02 13:55:47:

    Fantastyczne letnie danie. Nie tylko dzieci nie mogą się oprzeć takim smakom :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl