figowe smaki

Wpis

poniedziałek, 03 lipca 2017

Pierogi nadziewane brokułami i łososiem

IMG_1131

 

Farsz:

100 g łososia

kilka różyczek brokułu

1 łyżka startego sera grana padano

sól, pieprz

2 z±bki czosnku

gałka muszkatołowa

1 łyżeczka posiekanej pietruszki

1 łyżka masła klarowanego

Ciasto na pierogi:

pszenna m±ka

sól

gor±ca woda

Z m±ki, wody i soli, zagnie¶ć elastyczne ciasto na pierogi.

 

Łososia i brokuły ugotować na parze.

Rybę i brokuły rozdrobnić, dodać ser i zmiażdżony z±bek czosnku.

Farsz doprawić sol±, pieprzem i odrobin±  utartej gałki muszkatołowej.

Z±bek czosnku pokroić w cienkie plasterki, zrumienić je na klarowanym ma¶le, a następnie dodać posiekan± natkę pietruszki.

Farszem nadziewać pierożki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie.

Gotowe pierożki polać masłem z czosnkiem i pietruszk±.

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
poniedziałek, 03 lipca 2017 08:13

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl