figowe smaki

Wpis

niedziela, 30 lipca 2017

Pierogi z kurkami i kaszą jaglaną

IMG_1181

 

Farsz:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

100 g kurek

1 cebula

sól, pieprz

olej

 

Ciasto na pierogi:

pszenna mąka

sól

gorąca woda

 

Cebulę pokroić w kostkę.

Kurki opłukać.

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kurki i  je usmażyć. Na koniec grzyby doprawić solą i pieprzem.

Kurki ostudzić i pokroić drobno.

Kaszę wymieszać z grzybami.

Ciasto na pierogi rozwałkować, wykroić krążki, ułożyć na nich farsz, pozlepiać.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Po ugotowaniu pierogi można odsmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle.

Zapisz

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 30 lipca 2017 11:53

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl