figowe smaki

Wpis

czwartek, 13 lipca 2017

Sałatka z kalafiora, awokado i fety

IMG_1160

 

kilka różyczek ugotowanego kalafiora

1 awokado

80 g sera feta

1 łyżka masła klarowanego

sól, pieprz

sok z cytryny

 

Różyczki kalafiora przekroić na mniejsze części.

Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć na nim kalafior.

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, miąższ skropić sokiem z cytryny i pokroić w kostkę.

Fetę pokroić w kostkę.

Różyczki kalafiora, awokado i fetę wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 13 lipca 2017 08:22

Komentarze

Dodaj komentarz

  • wedelka napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/13 09:36:33:

    Ciekawe połączenie smaków :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl