figowe smaki

Wpis

wtorek, 11 lipca 2017

Tagliatelle z pieczarkami, fasolą Jaś i szpinakiem

 

 

200 g pieczarek

200 g świeżego szpinaku

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

1 łyżka pasty paprykowej

1 ząbek czosnku

1 mała cebula

sól, pieprz

150 ml śmietanki

2 łyżki oleju

makaron tagiatelle rigate

grana padano

 

Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki.

Szpinak opłukać, usunąć ogonki.

Cebulę i czosnek pokroić.

W garnuszku rozgrzać olej, przesmażyć na nim pieczarki.

Do pieczarek dodać cebulę, czosnek. Smażyć mieszając aż cebula się zeszkli.

Do pieczarek dodać szpinak, fasolę, sól, pieprz, pastę z papryki i śmietankę.

Całość zagotować.

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

Pieczarki wyłożyć na ugotowany makaron, posypać  utartym serem.

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
wtorek, 11 lipca 2017 08:55

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl