figowe smaki

Wpis

niedziela, 16 lipca 2017

Ziemniaki zapiekane z przecierem pomidorowym

IMG_1157

 

3-4 ziemniaki

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 mała cebula

2 ząbki czosnku

0,5 łyżeczki pul biber

zielona pietruszka

sól

olej

 

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na mniejsze cząstki.

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odparować.

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać pul biber i ziemniaki.

Ziemniaki przesmażyć mieszając,  tak aby tłuszcz z papryką pokrył je ze wszystkich stron.

Pod koniec do ziemniaków dodać przecier pomidorowy. Chwilę razem  smażyć.

Upieczone ziemniaki posypać posiekaną natką pietruszki.

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Kategoria:
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
niedziela, 16 lipca 2017 10:07

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl