figowe smaki

Wpis

czwartek, 06 lipca 2017

Zupa z marchwi z brzoskwinią

IMG_1136

 

2 marchewki

1 brzoskwinia

1 ząbek czosnku

1 cebula

kawałek świeżego imbiru

0, 5 l wody lub bulionu warzywnego

50 ml śmietany 30%

sól, pieprz

1-2 łyżki oleju

 

Marchew obrać, opłukać, pokroić w plasterki.

Brzoskwinię opłukać, pokroić na ósemki.

Cebulę, imbir  i czosnek posiekać.

W garnuszku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, imbir i czosnek, dodać marchew i brzoskwinię i chwilę przesmażać.

Do marchwi dolać wodę, dodać sól, pieprz i gotować aż będzie miękka.

Zupę zmiksować,  a następnie dodać śmietankę.

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
brak
Autor(ka):
figmara
Czas publikacji:
czwartek, 06 lipca 2017 15:00

Komentarze

Dodaj komentarz

  • daga313 napisał(a) komentarz datowany na 2017/07/07 19:14:17:

    Jaki ta zupka ma piękny kolor! Jestem bardzo ciekawa smaku, choć z pewnością jest pyszna!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Akcja: Nie kradnij zdjęć! Top Blogi Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
Warzywa psiankowate 2014 Kontakt: figmara@gazeta.pl